Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
K.UTB TOP Otevírací doba

Můžeš si půjčovat i vracet knihy a s testem u nás taky studovat!

Máme pro vás skvělou zprávu! Víme, že je to dost pozdě a už jsme ani my nevěřili, že se to podaří, ale jsme zpět! Knihovna se otvírá a uvidíme se naživo (i když pořád v dost omezeném režimu). Všechny informace jsme vám hodili do řádků, které se právě chystáte číst, tak směle do toho!

Knihovna je otevřena v pracovní dny (pondělí až pátek) od 9.00 do 16.00Přístupné je výpůjční druhé patro, kde si můžete vybrat knihy, které si chcete půjčit (k půjčování a vracení knih nepotřebujete test). Nepřijdete ani o knihy ze studovny ve třetím patře, které vám rádi přineseme. Velkým bonusem pro všechny, kdo doloží negativní výsledek testování na COVID-19, je možnost studovat přímo v naší studovně ve třetím patře.

Půjčování knih a služby knihovny

Knihy bude možné již půjčovat běžným způsobem z volného výběru a depozitu knihovny u výpůjčního pultu v knihovně. Od úterý 11. května už nebude možné objednávat knihy k nachystání a vyzvednutí, vracíme se zpátky k samoobsluze :-). Pokud vám přesto více vyhovuje „on-line“ režim, tak nezapomínejte, že běží on-line knihovničku Bookport nebo digitální knihovna Kramerius a spousta zkušebních přístupů do elektronických informačních zdrojů.

# Provoz druhého (výpůjčního) patra

Ve druhém patře si můžete volně vybírat knihy, které byste si rádi půjčili, vyzvednout si rezervacizaplatit nějaké dluhy nebo poplatky, vyřídit si výstupní protokol atd. Počítače a tiskárna jsou ale nadále nepřístupné. Moc vás prosíme o povinné dodržování následujících pravidel:

  • k návštěvě druhého (výpůjčního) patra není potřeba dokládat negativní výsledek testování,
  • do knihovny vstupujte s respirátorem, po celou dobu pobytu v knihovně ho musíte mít nasazený,
  • při vstupu do knihovny proveďte dezinfekci rukou,
  • dezinfekce je pro vás připravena také v prostorách knihovny, prosím, využívejte ji,
  • dodržujte bezpečné rozestupy a k pultu přistupujte jednotlivě,
  • při platbě použijte primárně bezhotovostní způsob (vaši kreditní nebo studentskou kartu),
  • naslouchejte prosím pokynům služby u výpůjčního pultu (děkujeme vám za to).

Mezi knihami, které si můžete půjčovat, mohou být také knihy z prezenční studovny ve 3. patře (pokud se nejedná o knihy z Knihovničky pedagogiky). Tyto knihy bude možné půjčit do pondělí 28. června, ale bez možnosti prodloužení. Ze studovny vám půjčíme maximálně 3 knihy. A pozor, za každý den zpoždění u těchto knih zaplatíte pokutu 50 Kč/ks.

Najednou si můžete vypůjčit celkově 15 knih (externí uživatelé 10). U všech knih, které jste si vypůjčili, sledujte prosím datum vrácení (najdete ho ve čtenářském kontu), abyste je vrátili včas, případně si je přes čtenářské konto prodlužte.

# Provoz studovny ve třetím patře

Studovna ve třetím patře zůstává nadále zavřená. Ale nezoufejte. Pokud máte zájem o knihy ze studovny, kontaktujte prosím službu u výpůjčního pultu ve 2. patře. Ta vám knihy přinese a můžete si je půjčit domů (tyto knihy půjčujeme na zkrácenou výpůjční dobu a není možné je prodlužovat).

Máš test? Tak studuj ve studovně!

Pokud se službě u výpůjčního pultu ve druhém patře prokážete negativním výsledkem testu na COVID-19, tak máte možnost studovat u nás ve studovně. Můžete využívat počítače, tiskárnu a samozřejmě také knihy. Místo ve studovně si nemusíte rezervovat, musíte ale dodržovat pár jednoduchých pravidel:

  • předložíte negativní test/očkovací certifikát/lékařské potvrzení (jeden z těchto dokladů musíte ukázat službě u výpůjčního pultu ve druhém patře — informace k testování najdete na webu univerzity):
    • negativní test (pokud je potvrzení z UTB, tak je platné 7 dnů, pokud je potvrzení z laboratoře, tak nesmí být starší než 72 hodin (antigenní test) nebo 7 dnů (PCR test)),
    • očkovací certifikát (pokud máte za sebou první dávku, stačí ukázat očkovací kartičku, ale od aplikace 1. dávky musí uplynout nejméně 22 dnů),
    • lékařské potvrzení, že jste v posledních 180 dnech prodělali toto nepříjemné onemocnění,
  • do patra i z patra vás pustí služba ve druhém nebo třetím patře (není možný volný pohyb mezi jednotlivými patry),
  • po celou dobu mít nasazený respirátor,
  • využívání pouze vyznačených míst k sezení (prosím, nepřesouvejte židličky ani nestěhujte jiný nábytek :-)).

# Provoz čtvrtého patra knihovny + prodejna knihovny

Čtvrté patro není přístupné, bohužel :-(. Prodejna knihovny s reklamními předměty je tedy až do odvolání uzavřena.

Vracení knih

Pro vracení knih využívejte přednostně vracečku,  která je umístěna v přízemí budovy U13. Když vejdete do budovy, tak se vydáte směrem k šatně a Job Centru a pak zahnete doprava, je tam takové žluté „okýnko“ a knihu podle návodu vrátíte (k vracení není vůbec zapotřebí, abyste měli kartičku, stačí zvolit možnost „Vrátit bez přihlášení“). Budova U13 je přístupná každý den od 7.00 do cca 20.00.

Pokud se k nám nedostanete, můžete knihy zaslat poštou na adresu knihovny.

Studovna v Uherském Hradišti

Naše studovna v Uherském Hradišti se vrací ke své klasické otevíračce (pondělí až čtvrtek 8.30–17.00, pátek 8.30–15.00). Ale pozor, povinností pro vstup do budovy FLKŘ je negativní test, který ukážete na vrátnici u hlavního vstupu! Bez testu bohužel do budovy nesmíte. Výhodou ale je, že s testem můžete ve studovně studovat a pracovat na počítači. Nezapomínejte, že i nadále funguje služba zasílání knih do Uherského Hradiště, kterou můžete využít v případě, že máte zájem o knihu, která je k dispozici pouze ve volném výběru Knihovny UTB ve Zlíně. Knihy dovážíme každou středu odpoledne. Dotazy o provozu studovny v Uherském Hradišti směrujte prosím na e-mail studovnaUH@k.utb.cz nebo telefonní číslo 57 603 8071.

Pozor! Studovna v Uherském Hradišti bude od 21. června do konce srpna uzavřena.

Provoz nakladatelství

Provoz nakladatelství běží v on-line režimu od pondělí do pátku v době 8.00–15.00: levný tisktisk skript nebo závěrečné práce. Na adrese tisk@nakladatelstvi.utb.cz vám zodpovíme všechny dotazy a budeme vás také informovat o stavu vaší objednávky nebo požadavku.

Letní otevírací doba v nakladatelství: 28. 6. 2021–30. 7. 2021 zavřeno; 2. 8. 2021–13. 8. 2021 otevřeno 8.30–11.30, 12.30-15.00; 16. 8. 2021–3. 9. 2021 zavřeno.

 

Fakulty a součásti

Zavřít